Trinitas Tv a realizat un reportaj despre expoziția de icoane deschisă pe 23 martie la Muzeul Țăranului Român.

Iată ce spune Virgil Ștefan Nițulescu, directorul Muzeului Național al Țăranului Român: ”Faptul că am reușit să găzduim această expoziție este, pentru noi, muzeografii Muzeului Tăranului, Român, o mare bucurie. Și spun asta mai ales când putem să aducem aici, la muzeu, tineri, copii, pentru că ne dorim foarte mult ca publicul de mâine pe care, sperăm noi, îl vom avea, să fie astăzi educat în dragostea pentru Patrimoniu, pentru muzeu, pentru artă, pentru frumos, și acest gen de expoziții este exact ceea ce îi apropie pe copii de aceste valori.”

Un gând minunat de la Maria Roxana Cioată, artist plastic, coordonatoarea expoziției și a clubului ”Ușor, ușor, pășim în lumea artelor”: ”Aici este vorba despre o lecție de dragoste, de iubire, de puritate, de frumusețe. Nu putem decât să îi felicităm pe dragii noștri artiști!”

Mona Șerbănescu, director al Liceului Pedagogic „Anastasia Popescu”, a inaugurat deja demult această tradiție a sărbătoririi Mamei de Buna Vestire, prin evenimente încărcate de emoție: expoziții de icoane pe sticlă, spectacole corale: ”De 25 de ani sărbătorim Ziua Mamei de Buna Vestire. Anul trecut am făcut o astfel de expoziție doar online, anul acesta am lucrat și online, și în clase, pentru că am avut, din fericire, copii la școală, o parte dintre ei, și am putut lucra și extra-clasă. Așa încât ceea ce copiii au expus cu gândul la mamele lor, la toate doamnele și domnișoarele frumoase și iubite din viața lor, sunt lucrări pe care le-au făcut în ultima vreme. Avem în jur de 700 de copilași, cam toți au lucrat, fie icoane, fie cruci pictate. O parte din lucrări sunt și în școală, pentru că avem și acolo o expoziție. Muzeul Țăranului Român, căruia îi suntem extrem, extrem de recunoscători, ne găzduiește de multă vreme. Muzeul este alături de Școala noastră și, acum, de Liceul Pedagogic Ortodox „Anastasia Popescu” de multă vreme, spațiile au fost întotdeauna foarte primitoare!”