Academia Părinților (Pre)Ocupați

 

Academia Părinților (Pre)Ocupați este o initiativa a Școlii ”Anastasia Popescu”, preluată de Asociația  ”Grădinițele Arc-en-Ciel”.

AP(P)O s-a născut din dorința cadrelor didactice ale Școlii ”Anastasia Popescu” și ale ”Grădinițelor Arc-en-Ciel” de a sprijini și mai mult părintii  în procesul de educare a copiilor și, totodată, din conștientizarea impactului pe care colaborarea dintre cadrele didactice și părinti o are  asupra evoluției copiilor.

Astfel, AP(P)O vine în întâmpinarea părinților, oferindu-le sprijinul și mijloacele necesare pentru ca aceștia să găsească cele mai bune metode de a-și însoți copiii pe parcursul dezvoltării acestora (emotional, cognitiv, comportamental și socio-relational).

 

Printre activitățile pe care AP(P)O le propune, se numără:

  • activități de educație parentala și ateliere de lucru cu părintii
  • activități suport în dezvoltarea personală a copilului, care au loc in cadrul orelor de curs atât la grădinița cat și la scoală
  • activități comune părinti-copii (consiliere, terapie, workshop-uri)
  • formarea continuă a cadrelor didactice

Ultimele postări pe blogul AP(P)O

Poveștile, o formă de educație

Poveștile, o formă de educație

Copiii care ascultă povești învață structuri gramaticale dificile, rețin mai multe cuvinte decât dintr-o conversație obișnuită, se antrenează ca buni ascultători și se formează ca viitori cititori. Poveștile ajută la dezvoltarea emoțională și socială a micuților,...