De ce noi

Pentru ca aici se dezvolta programe care ofera copilului o evolutie personalizata, pastrandu-se totodata contactul cu invatamantul romanesc contemporan si, in acelasi timp, elevii  sunt pregatiti spre a putea face fata schimbarilor rapide din societate, asezand la loc de cinste valorile morale si spirituale.
In acest sens, Scoala Gimnaziala „Anastasia Popescu” se recomanda ca Scoala crestin-ortodoxa, avand, inca de la infiintare, in anul 1996, binecuvantarea Preafericitului Parinte Patriarh.

Pentru ca adesea, nevoia de a tine pasul cu lumea moderna este confundata cu ignorarea unor deprinderi de baza – apropierea de cartea scrisa, familiarizarea  timpurie cu atmosfera muzicii clasice, a operelor plastice si arhitecturale valoroase, a traditiilor poporului roman, cu alte cuvinte, aprecierea naturala a tot ceea ce tine de cultura, in definitia ei reala, iar Scoala Gimnaziala „Anastasia Popescu” sustine proiecte culturale in care sunt implicati toti elevii, incepand chiar de la Clasa Pregatitoare.

Pentru ca specificul proiectului educational al Scolii Gimnaziale „Anastasia Popescu” este completat de oferta cursurilor de limbi straine – engleza, franceza, germana, abordate inca din gradinita, intr-o maniera prietenoasa, prin joc, dramatizari, cantece si continuate in clasele primare si gimnaziale, in ritmul a zece ore de limbi straine pe saptamana.

Pentru ca programul extins ( 8.00 – 17.00), specific scolii noastre, presupune organizarea orelor de predare dimineata si lasa orele de dupa amiaza pentru aprofundarea materiei – ceea ce noi numim ore de consolidare a cunostintelor – sub supravegherea cadrelor didactice, pentru realizarea proiectelor interdisciplinare, a celor de nivel national si european, precum si a disciplinelor optionale, cum sunt cluburile de Mind Lab, de dans sportiv, de Karate si Aikido, Atelierul Micului Modelist, Atelierul de Arte Plastice, studioul muzical in care copiii studiaza pianul, vioara si chitara, ansamblul vocal.

Pentru ca incepand din gradinita, oferim copiilor si parintilor ore de consiliere psihologica, sprijin logopedic si un curs de Inteligenta emotionala pe care l-am introdus in oferta noastra inca de acum cinci ani.

Pentru ca elevii nostri au fost admisi la licee de prestigiu, au obtinut premii importante la concursuri si olimpiade (consultati rezultate Concursuri), iar cei mai mari dintre ei sunt studenti si masteranzi cu care ne mandrim.

Pentru ca este o scoala in care copiilor, desi “nu fac ce vor”, le place ce fac!

 

De ce un sistem educational compact Gradinita-Scoala ?

Pentru ca in Gradinitele “Arc-en-Ciel” cei mici se familiarizeaza cu un program interactiv: gandirea, imaginatia, talentul le sunt stimulate, sustinute, indrumate, astfel incat la varsta scolaritatii ei fac trecerea de la gradinita la Clasa Pregatitoare si, apoi, la Clasa I cu efort minim, iar startul scolar este exceptional, elevul fiind integrat unei clase “de nivel”, o clasa omogena din punct de vedere al bazei de cunostinte si abilitati dobandite anterior, in gradinita. In plus, startul timpuriu in studiul celor trei limbi straine asigura o abordare ulterioara a acestora fara dificultati majore.

 

De ce se pot înscrie la Școala Gimnazială și copii care nu au fost înscriși la  „Arc-en-Ciel”?

Pentru că îi vom ajuta sa se integreze, le vom oferi tot sprijinul de care au nevoie pentru a se integra în colectivul nostru.

 

De ce este de preferat un program prelungit fata de un sprijin „after-school” separat de scoala ?

Pentru ca invatatoarea clasei, ori celelalte cadre didactice stiu cel mai bine ce probleme au intampinat la predarea anumitor notiuni, pe care, in programul extins, la orele de consolidare a cunostintelor, le pot relua si rezolva pe grupe mai mici de elevi, ori cu fiecare elev in parte. Cel mai mare castig, o data in plus, este ca fiecare copil isi poate dezvolta propriul potential in asa fel incat sa aiba un parcurs scolar optim.