În luna martie a acestui an, Seratele „Anastasia Popescu” celebrează Săptămâna Francofoniei, Ziua Mondială a Poeziei și primăvara poeților și a poeziei.

Joi, 21 martie 2019, ora 18:00, de Ziua Mondială a Poeziei și în cadrul Săptămânii Francofoniei (18-22 martie 2019), Muzeul Național al Literaturii Române din București și Liceul Pedagogic ”Anastasia Popescu” organizează, în sediul din strada Zborului nr. 7 – 9, un taifas poetic româno-francez prilejuit de lansarea cărții de poezie ”Unde este trecut numele” de Lorena Stuparu, Editura Evdokimos. Transpunerea în franceză este semnată de Mona Șerbănescu, directorul Liceului Pedagogic ”Anastasia Popescu” . Moderatorul evenimentului este scriitorul Dan Mircea Cipariu.

”Seratele Anastasia Popescu din luna martie a acestui an celebrează Săptămâna Francofoniei, Ziua Mondială a Poeziei și primăvara poeților și a poeziei. Ne bucurăm de poeme în limba lui Baudelaire și prin programul propus de Institutul Francez la care elevii Liceului Pedagogic „Anastasia Popescu” participă an de an prin compoziții poetice în limba franceză, sub semnul „Printemps des poètes”. Poemele, în română și franceză, sunt prilej de taifas și taclá literară”, a declarat doamna Mona Șerbănescu. Ziua Internațională a Poeziei a fost proclamată de UNESCO în 1999 şi este sărbătorită anual în data de 21 martie, drept o recunoaștere a renaşterii discursului poetic şi a interesului pentru poezie. AgențiadeCarte.ro este partener media.

sursa: www.agentiadecarte.ro