În Aula Magna „Teoctist Patriarhul” a Palatului Patriarhiei a avut loc miercuri, 5 decembrie, cea de-a zecea ediție a spectacolului cultural-artistic „Sfântul Nicolae în mijlocul copiilor”. Evenimentul organizat de Sectorul învățământ și activități cu tineretul al Arhiepiscopiei Bucureștilor s-a bucurat de prezența Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, care a rostit cuvântul intitulat „Sfântul Nicolae – dascăl al milosteniei discrete”.

La ediția din acest an au fost invitate grupuri corale ale unor instituții de învăță­mânt din București. În aula Palatului Patriarhiei au interpretat colinde Corul „Melos” al Școlii „Copil Dorit” (dirijor Adela Rus); Ceata de colindători „Vestitorii Bucuriei” (dirijor Sara-Georgiana Nukina); Corul „Sfânta ­Elisabeta” al Liceului Pedagogic „Anastasia Popescu” (dirijor Grațiela Popescu); corul Colegiului Național „Mihai Viteazul” (dirijor Ramona Ungureanu); ­corul Colegiului Național „Matei Basarab” (dirijor Gabriella ­Iesan); corul Liceului Teoretic „Sfinții Trei Ierarhi” (dirijor ­Cristian Nica). Toți membrii acestor coruri au primit daruri din partea Patriarhului României.

La finalul evenimentului, participanții au admirat o expoziție de icoane realizate de copii, în Sala „Europa Christiana” a Palatului Patriarhiei.

Spectacolul „Sfântul Nicolae în mijlocul copiilor” este organizat în fiecare an, în ajunul zilei de 6 decembrie, de Sectorul învăță­mânt și activități cu tineretul al Arhiepiscopiei Bucureș­tilor în colaborare cu Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, cele șase protoierii din Capitală, Centrul de conferințe al Palatului Patriarhiei, Centrul de Presă BASILICA și Asociația Studenților Teologi Ortodocși (ASTO). Scopul spectacolului este de a promova sărbătorile religioase, de a cultiva dragostea față de sfinţi și de a-i educa pe tineri în sensul respectării valorilor tradiţionale şi afirmării propriei identităţi religioase, culturale şi naţionale. De asemenea, se urmărește o stimulare a elevilor talentați la muzică și poezie, contribuind astfel la dezvoltarea culturii naționale. Prin acest spectacol se promovează colaborarea dintre profesori, părinți și elevi, dintre Biserică, Familie și Şcoală.

Alexandru Briciu

sursa: www.ziarullumina.ro