Un nou număr al revistei ”Universul copiilor”, un cadou binemeritat după o lună plină de activități interesante, adunate în Zilele Educației Creștin-Ortodoxe. Am încercat să condensăm în paginile revistei tot ceea ce, cu bucurie, s-a întâmplat. Rămâne, în amintirea fiecăruia dintre noi, energia voioasă care ne-a animat și ne-a unit în frumusețea de a gândi împreună și de a înțelege acest fenomen fascinant, substanțial: educația. Prin vers, prin culoare, prin joc, prin muzică, prin cuvânt însuflețitor, educația este țelul pe care se întemeiază, de la începuturi, Liceul nostru.

Găsim în revistă cronica acestor zile, descrisă vibrant de prof. Ivona Boitan: ”Anul acesta Zilele Educației Creștin-Ortodoxe au avut o bandă de frecvență foarte largă, poate cea mai largă din toți anii. Am lansat cartea Mamei Sica – Cum să-i învățăm pe copii religia, am avut parte de o întâlnire cu un fotbalist special, George Ogăraru, am vernisat și găzduim în continuare cu bucurie expoziția maestrului Horea Paștina, unde tronează la loc de cinste portretul absolut viu și ardent al Părintelui Profesor Dumitru Stăniloae, am ascultat sfaturile chitaristului Eugen Caminschi de la Vama Veche, am binecuvântat capela și s-a slujit în ea, am depănat povești cu Adriana Ene, am stat de vorbă și am lansat cărți pentru copii cu scriitori din țară – Andreea Iatagan – și din Dubai – Ohara Donovetsky… Ce lună plină! Și în tot acest câmp de posibilități ce-l depășește pe cel cuantic, am avut parte de o seară de poezie carcerală, adică poezie scrisă în închisori, cu ocazia lansării unei antologii a cărei selecție a fost făcută de Răzvan Codrescu, mutat de curând la Domnul, și editată de Răzvan Bucuroiu, care ne-a onorat seara cu prezența sa și le-a vorbit elevilor despre acea perioadă a anilor ‘50. Liceenii noștri  au avut ocazia de a recita câte o poezie din volumul intitulat ”Florilegiu ortodox de poezie românească”, iar noi am avut bucuria de a-i asculta.”

Nașterea Domnului să ne aducă tuturor bucuria, pacea și înțelepciunea de care avem atâta nevoie! Vacanță frumoasă și reconfortantă!

Noul număr poate fi citit aici: Revista Universul Copiilor

Sau cu un click pe copertă: