Ați auzit de MICROSCOPIE LUDICĂ? Este un demers unic în lume, datorat cercetătoarei și profesoarei Mihaela Silvia Mihailciuc, invitată, împreună cu fiica domniei sale, Alexandra, de profesie arhitectă, la o pasionantă discuție cu elevii noștri care acum descifrează tainele lumii vegetale și animale.

Întâlnirea a avut loc pe 14 Noiembrie, în cadrul expoziției de fotografii care este instalată în Galeria „Constantin Brâncuși”, etajul II, ce va fi deschisă până la finalul lunii, urmând ca apoi să se oprească la „Cărturești”.

Dna prof. dr. Mona Șerbănescu, Director general – Liceul Pedagogic ”AnastasiaPopescu”, ne-a împărtășit câteva impresii despre acest eveniment: ”Savanți sau artiști? Cercetători, ori căutători de povești? Toate astea, desigur, dar mai ales curioși, bucuroși să cunoască un domeniu inedit, dezinvolți, dar și atenți, iată portretul elevilor din clasele a V-a și a VI-a care s-au întâlnit astăzi cu prof. dr. Mihaela Silvia Mihailciuc și cu fiica sa, Alexandra Mihailciuc. Au obținut promisiunea ca evenimentul de astăzi să se transforme într-un curs STEAM, de care să se bucure elevii mai multor clase.

Mulțumiri speciale colegei Ioana Revnic, datorită căreia acest proiect a ajuns în liceul nostru.

Mulțumiri invitatelor noastre care ne-au arătat cu grație și smerenie ce înseamnă să dorești să vezi dincolo de o simplă suprafață, să nu obosești, să nu renunți și să îți dorești să descoperi, iubind mereu lumea creată de Dumnezeu.”