La Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” din Craiova s-a lansat, în cadrul Întâlnirii Tinerilor Ortodocși 2019, volumul „Preotul ortodox în veacul XXI. Schițe pentru un portret”, semnat de 27 de autori, personalități ale culturii române cu preocupări în domeniul tradiției ortodoxe: Teodor Baconschi, Costion Nicolescu, Florin Caragiu, Răzvan Codrescu, Augustin Ioan, Tudor Călin Zarojanu, Răzvan Bucuroiu.

Printre autori, cu bucurie o aflăm pe dna Mona Șerbănescu, Președinte – Director General – Liceul Pedagogic Ortodox „Anastasia Popescu”, o semnătură longevivă deja în revista „Lumea Credinței” sau în „Ziarul Lumina”.

„Cartea încearcă, prin vocea autorizată a unor intelectuali de renume, cu impact în spațiul public românesc, să caute o serie de răspunsuri, dar mai ales să exprime o serie de așteptări pe care intelectualii noștri le au față de preotul ortodox din secolul al XXI-lea. Bineînțeles că acesta este privit în contextul acestei lumi secularizate, dar mai ales am observat că așteptările se referă mai ales la planul moral și comportamental.”, a spus pr. lector Ion Resceanu, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Craiova.

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este lansare-sept2019-900x468.jpg

Reportajul Trinitas Tv poate fi urmărit aici: