Vineri, 18 ianuarie 2019, a avut loc Conferința FAMILIA ȘI VALORILE SALE, un eveniment organizat de Liceul Pedagogic „Anastasia Popescu”, în cadrul proiectului Academia Părinților (Pre)Ocupați.

Aceasta a fost prima dintr-o serie de conferințe dedicate înțelegerii psihologiei copilului, dezvoltării metodelor pedagogice, îmbunătățirii relației dintre școală și părinți și implicit a relaíilor dintre părinți și copii.

Împreuna, educatori, profesori, părinți, au căutat să găsească răspunsuri la întrebările pe care ni le punem cu toții:
Care sunt finalitățile educației timpurii?
Cum le construim copiilor autonomia, de la vârste mici?
Putem face mai ușoară tranziția de la grădiniță la școală?
Ce vârstă are, de fapt, copilul meu?
Ce sprijin primesc părinții în aventura educațională?
Cum ne construim o familie autentică?
La ce valori ne raportăm?
Ce rețetă folosim ca să facem față provocărilor zilnice, fără să ne pierdem valorile familiale?

Prezentarea inițială și discuțiile ulterioare au evidențiat rolul specialiștilor, dar și al părinților, precum și dorința comună de a le oferi copiilor și tinerilor modele, sprijin în cunoașterea de sine, în formarea competențelor și a discernământului.

În cadrul evenimentului, au analizat problemele esențiale ale educației și familiei: Florentina Cucoaneș – consilier școlar, psiho-pedagog și profesor, cu un master obținut la Facultatea de Științele Educației din Nantes, Franta; Ecaterina Ortansa Ioniță – profesor de limba germană, licențiată în Științe Economice și masterand în ”Învățare, inovare și coaching în educație”; Ileana Zărnescu – psihoterapeut specialist în psihoterapie cognitiv-comportamentală, psihologul liceului.