”În cadrul seriei ”Colocviile Limbii Române” derulate și în liceul nostru (Colocviile Limbii Române cu Laetitia Leonte), în memoria dnei profesoare, cu sprijinul extraordinar al fiicelor sale, al unor foști elevi și colegi, am avut bucuria unei întâlniri cu memoria tradiției, facilitată de doamnele profesoare Georgeta Nechita Burculet și Ecaterina Cretu. Cu glas cald, vibrat de emoție, s-au derulat amintiri despre un mod de educație care a dat oameni de valoare pentru cultura românească și universală, au fost așezate într-o ramă de admirație splendide lucrări din „lada de zestre” – ii cu modele foarte vechi, reluate de iubitoare ale frumuseților costumului tradițional românesc – pe care liceenii noștri le-au admirat și despre care s-a discutat intens. Dna prof. Ecaterina Crețu ne-a dăruit o carte de memorii, cu multe amintiri și despre Laetitia Leonte. O zi pe care o vom așeza în inimi!” – evenimentul văzut de dna Monica Șerbănescu – Director general al Liceului.

Lada de zestre e neamului nostru e mereu deschisă, pentru ca fiecare generație să își aducă propria contribuție, după ce în prealabil a cercetat îndeaproape conținutul ei, lăsat de predecesori. O împunsatură cu acul de acum 100 de ani continuă într-un mod minunat să lege oamenii unii de alții, în semnul crucii. Ideea că lucrurile pot fi făcute pe îndelete, ca să dureze, e o lecție ce trebuie predată. După cum se poate vedea, copiii au (încă) ochi pentru valoare.

Mulțumiri tuturor celor ce văd în lada de zestre o echivalență a chivotului, depozitar al sacrului și în directă legătură cu el, și fac toate eforturile pentru păstrarea ei! Zilele Educației la Liceul Pedagogic Ortodox ”Anastasia Popescu” continuă!

Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este Colocviile-Laetitia-nov2023-1.jpg
Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este Colocviile-Laetitia-nov2023-2.jpg
Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este Colocviile-Laetitia-nov2023-3.jpg
Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este Colocviile-Laetitia-nov2023-4.jpg
Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este Colocviile-Laetitia-nov2023-5.jpg
Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este Colocviile-Laetitia-nov2023-6-900x600.jpg
Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este Colocviile-Laetitia-nov2023-7-675x900.jpg
Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este Colocviile-Laetitia-nov2023-8.jpg