Am fi deosebit de onorați de prezența dumneavoastră la vernisajul expoziției „Brazii” de Elena Murariu, artist iconar. Evenimentul va avea loc luni, 11 februarie 2019, la ora 16.30, în spațiul Liceului Pedagogic Ortodox „Anastasia Popescu” din str. Zborului nr. 7-9.

Expoziția este dedicată martirilor și eroilor.

Despre Educația prin cultură, un proiect al școlii noastre – acum, Liceul Pedagogic Ortodox „Anastasia Popescu”- discutăm de mai bine de cinci ani, cu această limpezime a termenilor (dar proiectul a existat, difuz, încă de când a demarat școala însăși, acum un sfert de veac).

În tot acest timp, spațiile claselor, holurile, toate locurile care se pretau la a susține cultural educația au fost exploatate maximal. S-au succedat expoziții ale unor artiști contemporani renumiți, întâlniri cu mari scriitori, artiști și muzicieni, cu oameni de știință, teologi și jurnaliști, colaborări cu Muzeul Literaturii Române, cu Biblioteca Centrală Universitară, Biblioteca Națională, cu teatre ori diverse canale de televiziune și de radio, dedicate culturii și educației.

Cartea, Muzica, Artele vizuale, Științele devin tot atâtea provocări valoroase pentru copiii care cresc într-un mediu unde este privilegiat accesul la descoperire, la reflecție și la exploatarea propriului potențial creativ. Cititori și consumatori de cultură avizați, ei vor forma, sperăm noi, masa critică de care avem nevoie, urmând să suțină, când vor deveni adulți, calitatea reală a educației și a culturii românești.
Istoria, un domeniu atât de invocat astăzi, îi poate aduce pe copii extrem de aproape de evenimente trecute, dar și de oameni, de eroi care vor reprezenta modele către care să își îndrepte aspirațiile. Modele de onestitate, de curaj, de spirit de jertfă.

Expoziția-eveniment pe care o propunem publicului tânăr, în mod special, dar care va emoționa, cu siguranță, pe vizitatorul de orice vârstă, cuprinde, într-o îmbrățișare peste timp, tineri eroi a căror inimă a bătut pentru Pământul Țării și care ne privesc senini din eternitatea sfințeniei. Că de ei ne despart trei veacuri, ori doar trei zeci de ani… nu ne apare la fel, din perspectiva nemuririi?