Luni, pe 3 iulie, s-au deschis porțile Școlii și Grădiniței de Vacanță 2023! Vor fi două module a câte patru săptămâni extraordinare, așa că îi așteptăm pe cei curioși și dornici de cercetare să nu rateze propunerile noastre.

La numai o săptămână de la debutul Școlii și Grădiniței de Vacanță, prichindeii au adunat deja câteva amintiri jucăușe și, în același timp, au acumulat cunoștințe noi.

În sezonul cireșelor, nu mică le-a fost mirarea când au descoperit minunile de dincolo de aspectul cunoscut al acestor fructe, prin diverse experimente atractive și… gustoase.

Voi știați, de exemplu, că atunci când se pune bicarbonat de sodiu pe cireșe, ele se decolorează? Sau că adăugând câteva cireșe zdrobite într-un pahar cu apă, vă puteți bucura de „apă fructată”, cu gust proaspăt și ademenitor?

Îmbogățiți cu tot felul de informații interesante, copiii au plecat acasă și cu „bijuterii” gingașe: tradiționalii cercei din cireșe-perechi și inelușe delicate din codițele fructelor!

La finalul săptămânii dedicate cireșelor, copiii prezenți la Școala și Grădinița de Vacanță au pornit la drum spre „Livada bunicilor”.

În mijlocul naturii, printre nenumărați pomi fructiferi, cei mici s-au simțit la ei acasă, bucurându-se de gustul și aroma fructelor culese chiar de ei.