Experimentele sunt sursa inepuizabilă de cunoaștere prin descoperire. Micii cercetători de la Grădinița și Școala de Vară „Arc-en-Ciel Estival” au descoperit o mulțime de amănunte interesante despre cum funcționează lumea, urmându-i îndeaproape pe prietenii lor, personajele cărții „Fetița căreia nu îi plăcea numele său”, de Elif Shafak.

Astfel, copiii au experimentat și au învățat despre elementele esențiale: apă, aer, foc, pământ. Au obținut informații importante despre proprietățile acestora și despre cum sunt acestea folosite în viața noastră de zi cu zi.

Mai mult, combinând diferite substanțe, ei s-au bucurat să obțină aluat pentru pâine sau plăcinte ori chiar hârtie: în excursia de la moara de hârtie din Comana, au realizat cu mânuțele lor hârtie manuală.

Au înțeles cum funcționează un vulcan și au aflat ce sunt aditivii și coloranții alimentari și de ce sunt acestia nocivi.

Ce este fotosinteza? Cum se dezvoltă o plantă?
Iată câteva întrebări la care cei mici au răspuns în urma unor ore interesante şi distractive, petrecute la „Arc-en-Ciel Estival”.

Explorarea proprietăților solului a adus și posibilitatea construirii unui terariu.

De asemenea, copiii au aflat despre circuitul apei în natură, despre ce se întâmplă cu apa, în ce situatii importante este aceasta utilizată.

Au învățat că oxigenul, un gaz foarte important din compoziția aerului, întreține arderea. Au și cronometrat în cat timp se poate consuma, prin ardere, oxigenul din diferite recipiente.

Cu toții, și copii și dascăli, au petrecut de-a lungul Școlii de Vară un timp minunat al descoperirilor prin joc, iar experimentul a devenit o marcă a activităților din Arc-en-Ciel Estival.