Copiii care aveau 6 – 7 ani la prima noastră tabără de creație au crescut, dar au revenit, an după an, fie la cursurile de școală, fie la programele estivale. Li s-au alăturat părinții și profesorii, contaminați de iubirea pentru Artele Plastice pe care, ca o zână din povești, le-o transmite Maria Cioată – Roxi, cum îi zic copiii, ignorând adesea că le este maestru un artist consacrat, dar iubind-o și urmând-o, fiindcă „Tot ce ne dă Roxi de lucru e frumos!” (citat din mini-discursul unei expozante din clasa a III-a).

Vernisajul de luni, 18 iulie, a dezvăluit lucrările care au acoperit două din Galeriile Liceului. Tema centrală, redată de titlul „Transparențe”, a fost susținută de toți cei care au expus. Li s-au alăturat și lucrări de inspirații diverse, printre care se remarcă două tablouri sugerând expoziția atât de admirată a maestrului Horea Paștina, în cadrul căreia copiii au lucrat, încercând să „fure” lumina și ineditul viziunii marelui artist.

Proaspete, uneori naive, întotdeauna sincere, lucrările expuse dovedesc că avem nevoie de Artă, chiar dacă, dincolo de anii de școală, lucrăm ca psihologi, îmbrățișăm o carieră medicală sau una de economist. Cine a pășit „în lumea Artelor”, va avea mereu acces la „căile sufletului”, se va descoperi mai ușor pe sine și pe cei din jur, își va putea topi nostalgiile și tristețile în culorile așternute pe pânză, fiindcă expresia aceasta plastică „este un tip de energie” – cum spune Andrei Șerban, un expozant care frecventează cursurile de pe când avea 6 ani – și ne oferă un motor interior, o voce adâncă posibil de regăsit și în bucurie și în tristețe.

Le mulțumim tuturor pentru o seară de excepție, o intersecție între trecut, prezent și viitor, un punct de referință pentru proiecte ce urmează!

prof. Mona ȘerbănescuDirector General Liceul Pedagogic ”Anastasia Popescu”Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este Usor-usor-iul2022-1-635x900.jpg
Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este Usor-usor-iul2022-2-642x900.jpg
Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este Usor-usor-iul2022-8.jpg
Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este Usor-usor-iul2022-4.jpg
Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este Usor-usor-iul2022-3.jpg
Această imagine are atributul alt gol; numele fișierului este Usor-usor-iul2022-6.jpg