Alături de activitățile deja tradiționale pe care le organizăm în cadrul Grădiniței și Școlii de Vară, vă propunem din acest an un modul special de chimie pentru elevii de gimnaziu, începând din luna iulie.

Scopul modulului de chimie pentru gimnaziu este învățarea acestei discipline prin joc, culoare și experimente. Unitățile de învățare principale (I, II, III, IV si V) sunt utile oricărui învățăcel ce va urma un liceu și formează o gândire logică pentru priceperea fenomenelor ce au loc în mediul înconjurător și în organismul nostru.
I. Să învățăm prin joc Sistemul periodic al elementelor (Sistemul periodic vesel)
II. Elemente și combinații chimice
III. Materiale și substanțe chimice favorabile mediului
IV. Substanțe chimice favorabile corpului uman (sănătății)
V. Chimia distractivă
Școala de Vară (formată din 8 săptămâni) este reprezentată săptămânal de o culoare din spectrul vizibil al luminii, R O G V A I V , iar ultima săptămână va fi reprezentata de CURCUBEU. Astfel, în acest spirit, cele cinci unități de învățare vor fi dezvoltate săptămânal pe culoarea specifică prin prezentare de povestiri, descoperiri și curiozități ale elementelor/substanțelor chimice, explicații științifice și utiliăzări. De asemenea, se vor realiza și experimente în Laboratorul I 308 din Universitatea POLITEHNICA din București, Local POLIZU, Facultatea de Chime Aplicată și Știința Materialelor.