La Liceul Pedagogic Ortodox „Anastasia Popescu” din București a fost lansat volumul „Școala creștin ortodoxă – o perspectivă transdisciplinară pentru un management inovator”. Lucrarea reprezintă teza de doctorat a profesoarei Monica Șerbănescu, fondatoarea și directoarea instituției de învățământ.

”Doresc să arăt puterea transdisciplinarității și ideea de management inovator, care își au ca lider pe pedagogul absolut, care este Iisus Hristos. Pentru mine, Școala a fost fondată întâi în inimă și apoi în duh cu ajutorul întâlnirilor extraordinare cu Anastasia Popescu – Mama Sica (…) și cu părintele Constantin Voicescu, care m-au format ca viziune pedagogică creștin-ortodoxă. Amândoi mi-au întărit gândul că doar acest fundament și în același timp acest țel pot să fie, împreună, drumul pe care un copil poate fi format. Astfel poți să-i întărești caracterul în valorile creștin-ortodoxe și va putea intra în viață ca un adult determinat și înțelepțit de toate aceste învățături.” – a mărturisit doamna profesor doctor Monica Șerbănescu.

”Cu recunoștință, putem să ne bucurăm împreună de această întâlnire între pedagogi din generații succesive, pe care a reușit să o surprindă fericit reportajul Trinitas TV. Un amendament se impune însă: anul inaugurării ca unitate de învățământ, prin constituirea Fundației Preasfânta Fecioară Maria și a grădiniței Arc-en-Ciel este 1994. Atunci ne-a fost profesoară Anastasia Popescu – Mama Sica! De fapt, DE ATUNCI NE ESTE profesoară!”

  • sursa: www.trinitas.tv