În cadrul clubului de limba engleză „First Steps to Success, 3rd step – GO!”, elevii de la clasele a III-a şi a IV-a de la Liceul Pedagogic „Anastasia Popescu” au desfășurat un proiect amplu de jurnalism, pe parcursul mai multor săptămâni.
Au întreprins munca de documentare, au luat interviuri, au scris articole, au editat, au inventat titluri interesante și… produsul lor final e acum gata pentru a fi publicat!
„News from the Past” e prima noastră revistă, atât în format letric – magazine, cât și în format digital – e-zine! Publicaţia a făcut o analiză a obiceiurilor trecute și prezente ale copiilor, vizând zone familiare lor – school, entertainment, free time activities, food, music, fashion; elementul care a adus un plus de interes a fost intervievarea propriilor părinți, primii martori ai trecutului. 🙂
De altfel, în ambele sale forme – letric și digital –, revista pune în oglindă trecutul cu prezentul. Copiii s-au descurcat admirabil în ambele situații, dând dovadă că talentul pentru jurnalism există din plin.