Pe parcursul Zilelor Educației Creștin-Ortodoxe am reluat proiectul nostru drag, „Profesor pentru o zi”, în cadrul căruia părinții elevilor de la Liceul Pedagogic „Anastasia Popescu” ne-au devenit parteneri de catedră, predând anumite cursuri copiilor lor. Astfel, am învățat despre călătorii la clasa I alături de dl Popa Aristide, despre teatru cu dna Raluca Vasiliu la clasa a VI-a.

Copiii din clasa a IV-a își doresc să cucerească cele mai înalte piscuri. Au suficientă ambiție, curiozitate, perseverență, spirit de echipă, credință. Ar mai avea nevoie de antrenament. Profesorul zilei, domnul doctor Toni Feodor, i-a învățat ce ar trebui sa facă pentru a avea o bună pregătire fizică, le-a vorbit despre rolul creierului și al inimii în organismul uman, despre importanța unei alimentații sănătoase.

De asemenea, dna Mihaela Dobre le-a povestit atât elevilor de la clasa a IV-a, cât și celor din clasele a VII-a și a VIII-a despre regulile de colaborare într-un proiect.

Din câte am învățat, regulile de colaborare se aplică perfect la Liceul Pedagogic „Anastasia Popescu”: părinții, elevii și profesorii au sărbătorit cu entuziasm, împreună, Zilele Educației Creștin-Ortodoxe la cea de a 28-a aniversare a Liceului.