Cât de mult iubim natura? Cât prețuim darurile ei? Facem oare destul pentru spațiul pe care afirmăm că-l indrăgim? Provocarea săptâmănii 29 iulie – 3 august, în proiectul “Primii pași pe munte”, este să redescoperim sentimentul naturii și să înțelegem ce, cât și cum să facem ca natura să nu-și retragă darurile.
Proiectul se desfășoară în sediile Zborului nr. 7-9 (sectorul 2) și str. Ficusului 38A (sectorul 1) și este susținut de profesorii de geografie Ramona Mara Pisoiu și Marius Cârciumaru (dl Cârciumaru este și ghid de turism național atestat).

De luni până joi inclusiv, copiii vor avea parte de o abordare teoretică, la școală, urmată de o vizită la muzeu. Luni se va vorbi despre roci și se va merge la Muzeul Național de Geologie, marți se va discuta despre floră și faună și se va merge la Grădina Botanică, miercuri tema va fi ecologie și turism și se va merge la Muzeul Antipa, iar joi – orientare trasee și hărți și se va vizita Muzeul Național al Hărții și al Cărților Vechi. Vineri se va organiza o excursie de o zi in munții Bucegi, cu traseu de la Gura Diham la Cabana Diham. De luni până joi inclusiv, programul începe la școală de la ora 9.00, iar vineri se pleacă în excursie la 7,30 pentru a aplica practic tot ce s-a asimilat în cursul săptămânii. Pentru deplasarea prin oraș copiii trebuie să aibă la ei carduri RATB încărcate cu călătorii, bani să intre la muzee și o sticlă cu apă. Pentru excursie e nevoie de echipament corespunzător.
Înscrierile se fac la secretariatul școlii, tel: 0212524665 si 0725519386.

Scopul programului: Deconectarea de la wi-fi și conectarea cu natura, înțelegerea muntelui, noțiuni de bază pentru a fi în siguranță pe munte.
Vârsta participanților : La excursia din Bucegi pot participa copiii suficient de mari, care să participe la trasee montane. Recomandăm să fie 9+.