Chiar în timp ce se derulează Zilele Educației Creștin-Ortodoxe, Liceul Pedagogic Ortodox ”Anastasia Popescu” a obținut Premiul I la concursul ”Ctitori de cultură românească” – ”Rugăciunea/Psalmul la scriitorii români”.

Relatarea dnei prof. de religie, regizor și scriitor Ivona Boitan: ”În seara aceasta concursul ” Ctitori de cultură românească”, ajuns la a cincea ediție, și-a desemnat câștigătorii. Am avut cu toții emoții, fiindcă organizatorii (Ministerul Educației, Inspectoratul Școlar al Municipiului București, Arhiepiscopia Bucureștilor și Colegiul Național „Mihai Viteazul”) au ținut secret clasamentul, deci toată lumea a participat într-o stare de așteptare intensă. Atmosfera a fost mai mult decât plăcută. Privind în jur, îți creștea cu adevărat inima. Fețe curate, luminoase, inocente! Avem de ce nădăjdui! Doamna prof. Sorina Ciuca a fost o gazdă în cel mai neaoș și profund sens al cuvântului, a avut un zâmbet cald și o vorbă bună pentru fiecare, iar dl. prof. Inspector pentru Religie Cristian Alexa și Pr. Diacon Eugen Maftei, consilier eparhial la Arhiepiscopia Bucureștilor pentru sectorul de învățământ și activități cu tineretul, au rostit câte un cuvânt scurt dar plin de căldură și folos duhovnicesc, primit cu multă atenție de toți cei de față. Tema acestui an a fost ” Rugaciunea/ Psalmul la scriitorii români”. Liceul nostru a câștigat Premiul I, propunerea noastră fiind poetul Daniel-Ilie Turcea, un exemplu de schimbare a vieții și un adevărat trăitor al ortodoxiei, un om care ne arată tuturor că de la cele mai adânci abisuri până în al nouălea cer e o aruncătură de băț, dacă te lași purtat de harul venit prin mâna duhovnicului. Poezia lui e mai degrabă rugăciune poetică și copiii i-au gustat din plin sensibilitatea. La sfârșitul serii, actorul Silviu Biriș le-a dăruit tuturor celor prezenți bucuria unui recital de poezie religioasă. La final, mulțumirile noastre merg și către gazda acestui eveniment, Biserica Iancu-Vechi Mătăsari, al carei preot paroh, alături de preoții coslujitori, a fost prezent și i-a felicitat pe copii din toată inima.

Felicitări elevilor Andrei Săcrieru, Carla Andrei și Paula Dașcov!”

Felicitări și profesorilor lor, Ivona Boitan și Tudor Georgescu! A fost o seară minunată pentru care îi dăm slavă lui Dumnezeu!

Fotografii: Robert Sandu