Lansarea volumului ”Cuvânt și imagine – Parabolele Mântuitorului” (comentarii: preot Michel Quenot) a fost și un binevenit prilej pentru cea de a patra expoziție a doamnei Elena Murariu, artist iconar, în galeria Liceului Pedagogic ”Anastasia Popescu”. Lucrările expuse ilustrează unele dintre cele 42 de parabole din Noul Testament prezente în carte, transpuse în tehnica vechilor iconari, pe hârtie și foiță de aur, cu o măiestrie aparte.
Vernisajul și lansarea volumului au fost prezentate de Părintele profesor Gheorghe Holbea, profesor Ștefan Ionescu-Berechet (Facultatea de Teologie Ortodoxă, Universitatea București) și Luigi Bambulea (lector Universitatea Națională de Arte, cercetător științific la Muzeul Literaturii Române).
Iată ce spune, pentru TVR (emisiunea ”Universul Credinței”), dl. Luigi Bambulea: ”Perspectiva Elenei Murariu asupra parabolelor Mântuitorului este una inspirată. Este vorba, aici, de o sinteză fericită, pe care artistul a știut cum să o pună nu doar în pagină, ci în formă, în culoare și în viziune, o sinteză fericită între cuvânt și imagine. Cuvântul și imaginea își corespund aici, în scopul de a developa ceea ce este cel mai greu de developat: dimensiunea spiritului.”
Mona Șerbănescu, Director General – Liceul Pedagogic Ortodox ”Anastasia Popescu”: ”Copiii sunt obișnuiți cu trasparențele lucrărilor doamnei Elena Murariu, pentru că lucrările dumneaei sunt în școală, cele cu Brâncovenii (…) și copiii au fost expuși permananent la acest extraordinar stil pe care iconografia doamnei Elena Murariu îl aduce către public. Avem deja promisiunea ca, după vacanță, să revenim în câteva ateliere succesive în mijlocul expoziției și să diortosim aceste lucrări: împreună cu doamna Elena Murariu vom relua fiecare lucrare în parte. Niciodată lucrările dumneaei nu au rămas nediscutate cu copiii.”
Reportajul TVR din emisiunea ”Universul Credinței” poate fi urmărit aici: