Expoziția ”Pigmenții de frescă” a fost vernisată pe 9 noiembrie, în galeria ”Theodor Aman” a Liceului. Expoziția reunește mostre de pictură murală, grafice, tablouri pe șevalet, dar și fragmente de frescă din bisericile pe care renumiții artiști iconari Maria Popescu-Dragomir și Grigore Popescu-Muscel le-au pictat de-a lungul timpului.

”Noi lucrăm în mai multe tehnici pe care le-am expus aici: pictură murală, tehnica frescă, tempera pe lemn și câteva postere reprezentative, pentru că vine Crăciunul. Fresca este tehnica regină în pictura murală, este mai ușor de întreținut și are o viață foarte lungă.”, a explicat dna Maria Popescu-Dragomir.

”Lucrarea centrală este Acoperământul Maicii Domnului. Așa că noi nu suntem descoperiți atâta timp cât avem credință, suntem oblăduiți de Maica Domnului.”, a spus, la vernisaj, Grigore Popescu-Muscel.

Dna Monica Șerbănescu – Director General – Liceul Pedagogic ”Anastasia Popescu”: ”Este un an aniversar pentru noi, sunt 30 de ani de când Școala s-a înfiripat, pornind cu Grădinițele ”Arc-en-Ciel”, și tot ceea ce gândim în fiecare an pentru Zilele Educației are în centru, de obicei, o expoziție de artă plastică. Anul acesta, descoperirea făcută de profesoara noastră de artă plastică, doamna Maria Cioată, a fost expoziția de la Mogoșoaia a maeștrilor pe care i-am invitat astăzi. A fost extraordinar faptul că dumnealor au acceptat să vină în mijlocul copiilor și și-au dorit foarte tare să discute cu copiii, să le explice ceea ce este esențial în viziunea dumnealor.”

Mulțumim, Trinitas Tv!