Vă invităm să vedeți „Grădina clasei a II-a” de la Liceul Pedagogic „Anastasia Popescu”!
La mijlocul toamnei, când culorile reci și șterse au început să cuprindă totul, elevii clasei a II-a „Domnița Ilinca” au dorit să păstreze o frântură din verdele verii și în clasa lor. Reciclând paleți și PET-uri, au meșteșugit o minigrădină etajată, gata să-și primească florile multicolore.
Cum proiectul inițiat nu a mers pe ideea de a cumpăra ceva, ci a refolosi, plantele nu puteau fi luate din magazin. Înmulțirea lor a fost soluția pe care am găsit-o potrivită. Am luat părți de tulpină și de frunze de la plantele din școală, pe care le-am pus în apă. Le-am urmărit zilnic și răbdarea ne-a fost răsplătită când, după aproape trei luni, aveau rădăcini suficient de mari încât să fie puse în ghivecele pregătite. Grădina din clasa noastră a fost îmbogățită cu bulbi și cu semințe care au încolțit imediat, semn că și ele s-au bucurat de atmosfera clasei noastre. Nu știm dacă vor ajunge unele plante la maturitate, astfel încât să le vedem florile sau fructele, dar, cu siguranță, vom învăța multe despre viața și îngrijirea lor.
Nu uităm să mulțumim, pentru ajutorul dat în construirea stativului, domnilor George, Daniel și Dorel, fără de care ideile noastre nu ar fi putut fi puse în practică.