În cadrul Zilelor Educației Creștin-Ortodoxe, ne bucurăm de un eveniment extraordinar: expoziția maestrului Horea Paștina, în anul în care tocmai a împlinit 75 de ani. ”Marele artist contemporan Horea Paștina ne-a dăruit această expoziție unicat, (…) nouă, copiilor din acestă școală (…). Iată, această expoziție stă la dispoziția copiilor, ei pot să admire lucrările, să înțeleagă simbolistica, să vadă în ce măsură teologia, matematica, viziunea Universului, pot fi surprinse într-o lucrare de o asemenea frumusețe a trăsăturii penelului.”, a declarat, pentru Trinitas Tv, dna prof. Mona Șerbănescu, Director al Liceului.

Scriitoarea Ivona Boitan ne invită să vizităm expoziția: ”Maestrul Horea Paștina ne-a făcut onoarea de a ne îmbogăți Liceul, pentru un timp, cu lucrările domniei sale. Nu este moment mai potrivit pentru această expoziție decât acum, înainte de Nașterea Domnului, când încercăm cu toții să ne detașăm de cele de jos și să ne atașăm de cele de Sus. Pictura lui e o invitație la interiorizare, la mutarea privirii dinspre exterior spre adâncimile din noi. Este totodată un recurs la simplitate, nu la simplism, ci la simplitatea lucrurilor esențiale, la simplitatea seminței. Dacă vreți să o vedeți pe viu, vă așteptăm!”

Expoziția poate fi vizitată sâmbăta și duminica, între orele 10.00 – 16.00 (cu un telefon în prealabil), în galeria Theodor Aman din sediul Liceului, str. Zborului nr. 7 – 9.