La sfârșitul lunii martie a fost vernisată, într-o atmosferă emoționantă, cu prietenii Liceului aproape, expoziția ”Grădina cu îngeri” a doamnei Silvia Radu. Expoziția vă așteaptă în Galeria ”Theodor Aman” a Liceului Pedagogic Ortodox ”Anastasia Popescu” din str. Zborului nr. 7 – 9.

Impresiile din seara evenimentului sunt elocvente pentru starea de comuniune spirituală care s-a născut în jurul personalității doamnei Silvia Radu: lucrările sale vorbesc despre forța rezistenței celor care, prin dârzenia și sacrificiul lor, s-au transformat în îngeri în perioada comunistă, dar și despre imaginea armonioasă a familiei și despre frumusețea îngerească a lumii.

Doamna Mona Șerbănescu, Director General – Liceul ”Anastasia Popescu”: ”O seară în Grădina cu Îngeri a artistei Silvia Radu aduce mai mult decât bucurie. Este o lucrare dincolo de mâna și mintea omului, o alcătuire de binecuvântare, bunătate și dărnicie, plămadă pentru îngeri, dar și pentru oameni îngerești. Așa s-au găsit, printre culori și mlădieri de aripi, glasuri de copii, legende și rugăciuni, oameni frumoși la chip și la suflet, cărora nu prididim să le aducem mulțumiri: Părintele Florin Nectarie Busuioc, Silvia Radu, Doina Lavric-Parghel, Horea Pastina, Pavel Șușară, Marilena Rotaru, Cristina Chirvasie, Rodica Marinescu, Stefania Bulboaca, Ecaterina Cretu, Maria Cioată, Ioana Revnic, părinți, profesoare și profesori, colegi și prieteni. Grădina cu îngeri vă așteaptă cu frumusețea și gingășia sădite, în fiecare gest, de artista Silvia Radu.”

Mulțumim doamnei Marilena Rotaru, cunoscut realizator de televiziune: ”Cuvinte de prețuire, cu tâlc adânc și smerenie, muzică, rugăciuni și un film-portret al Silviei Radu au creat o atmosferă binecuvântată, de profundă împărtășire. Mulțumesc Silvia Radu, Părinte Florin Nectarie Busuioc, Mona Șerbănescu, Doina Lavric-Parghel, Cristina Chirvasie! Mulțumesc îngerilor din corul școlii ale căror glasuri au urcat emoția din inimi în privirile înlăcrimate! Peste întreaga seară am simțit aripa de înger a Mamei Sica, alături de care am fost binecuvântată să fiu mai bine de zece ani!”

Vă așteptăm cu drag să vizitați expoziția!

Fotografiile aparțin Liceului dar și dnei Marilena Rotaru: