Pe 16 martie a avut loc finisajul expoziției ”Parabolele Mântuitorului”, semnată de Elena Murariu, extraordinar artist iconar. Lucrările au părăsit Galeria Liceului nostru după un an de expunere și admirație. Acestea ilustrează unele dintre cele 42 de parabole din Noul Testament, transpuse cu măiestrie aparte în tehnica vechilor iconari, pe hârtie și foiță de aur.

Ne-am bucurat de participarea dnei Ana Blandiana, prietena de suflet a Liceului nostru. La finisaj a mai participat, ca și anul trecut la vernisaj, dl Luigi Bambulea, lector Universitatea Națională de Arte, cercetător științific la Muzeul Literaturii Române. De asemenea, a fost prezent, cu un cuvânt de binecuvântare, pr. Florin Nectarie Busuioc, Protoiereul sectorului 3 al Capitalei.

Cu acest prilej, dna Elena Murariu a notat, emoționant, în mediul online: ”Calde mulțumiri tuturor: primitoarei gazde, invitaților speciali, elevilor care au expus lucrări alături de mine sau au scris texte interesante pornind de la lucrările acestei expoziții, precum și vizitatorilor care ne-au onorat cu prezența! A fost o seară foarte frumoasă, fără formalisme, un moment de comuniune! Se poate trăi și frumos, slavă Domnului!”

”Parabolele tălmăcite vizual de Elena Murariu s-au reconfigurat prin inima și mintea copiilor care le-au adus în viața lor într-un mod cât se poate de firesc. Un finisaj în dialog de la care nu au lipsit numele mari ale culturii noastre, prezente și viitoare, modelele pe care le avem și ar fi bine să ni le ținem strâns la inimă: Ana Blandiana, Luigi Bambulea, Pr. Protopop Florin Nectarie Busuioc și, bineînțeles, Elena Murariu însăși.”, a scris și dna prof. Mona Șerbănescu, Director general al Liceului.