Expoziție de icoane pe lemn și un concert coral dedicat femeii creștine, moment intitulat „BUNA VESTIRE – Aripi de iubire”, la Liceul Pedagogic Ortodox „Anastasia Popescu” din București

Vineri, 25 martie 2022, la ora 12.00, la sediul Liceului Pedagogic Ortodox „Anastasia Popescu” din București (strada Zborului nr. 7-9), are loc evenimentul tradițional de Buna Vestire: o expoziție de icoane pe lemn și un concert coral dedicat femeii creștine, moment intitulat „BUNA VESTIRE – Aripi de iubire”. Vernisajul expoziției de icoane pe lemn realizate de elevii Liceului Pedagogic ”Anastasia Popescu” și ai Clubului de pictură ”Ușor, ușor, pășim în lumea artelor…” (profesori îndrumători: Maria Roxana Cioată, Sarah Olteanu, David Leonid Olteanu) va fi însoțit de concertul Corului ”Sf. Ecaterina”. Amfitrionul evenimentului este profesoara Monica Șerbănescu, directorul Liceul Pedagogic ”Anastasia Popescu” din București.

Liceul Pedagogic Ortodox  „Anastasia Popescu”  dezvoltă programe care oferă copilului o evoluție personalizată și îl pregătesc să facă față schimbărilor rapide din societate, aducând totodată în atenția familiei și factorilor de răspundere valorile spirituale şi morale pe care le cultivă cu grijă și perseverență, astfel încât acestea să reprezinte repere majore în evoluția fiecăruia. Directorul general al Liceului, Monica  Șerbănescu, profesoară de limba franceză și de limba română, este absolventă a Universității bucureștene și doctorandă a Facultății de Teologie Ortodoxă – Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. Dragostea pentru tot ce înseamnă școală, pedagogie și implicare în formarea copiilor prin educație a condus la inițiative, ca cea de față, care susțin  demersuri culturale adresate copiilor și tinerilor.

În anul 1996 lua ființă Școala ”Anastasia Popescu – Mama Sica”, în cadrul Fundației Preasfânta Fecioară Maria, căreia, Vrednicului de Pomenire Patriarh Teoctist, i-a transmis acordul și Înalta  Binecuvântare, înainte de începerea primului an școlar.  Școala continua proiectul educațional demarat de Grădinița Arc-en-Ciel, înființată cu doi ani înainte (1994).

Datorită metodelor inovative în educaţie şi rezultatelor deosebit de bune obţinute de unitatea de învățământ aflată sub egida sa, Fundaţia Preasfânta Fecioară Maria a primit, în anul 2000, certificatul de instituţie asociată UNESCO.

Nivelul preprimar al școlii obține acreditarea prin OM 5648/14.11.2006, iar nivelurile primar și gimnazial, se acreditează prin OM 3618/19.06.2014.

Pentru nivelul de învățământ „liceal”, profilul „pedagogic”, calificarea profesională „învățător – educatoare”, s-a obținut autorizarea de funcționare provizorie, prin OMENCS Nr. 3490/28.03.2016.

Noul proiect a obținut Înalta Binecuvântare a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel în anul 2016.

sursa: www.agentiadecarte.ro