Cu ocazia Zilei Naționale a Lecturii, pe 15 februarie, elevii Liceului Pedagogic Ortodox „Anastasia Popescu” s-au bucurat de vizita dlui Dumitru Horia Ionescu, nepotul părintelui Dumitru Stăniloae. Astfel a fost prezentat volumul „Cartea familiei Stăniloae. Trei generații văzute prin ochiul lui Dumitru Horia Ionescu. Dialoguri cu Răzvan Bucuroiu”.

”El a fost omul care mi-a sfințit copilăria. Bunicul meu mi-a spus, când eram la școală: ”Tu urmează-ți calea ta, citește cărțile care ți se par importante și vei vedea că totul are o legătură, un sens.”, a mărturisit nepotul părintelui Stăniloae.

Dialogul copiilor cu invitatul lor a fost deosebit. Pentru fiecare întrebare adresată autorului, elevii au primit în dar și volumul.

„Educație prin cultură”; „Educație prin lectură”; Educație prin descoperirea și re-descoperirea istoriei” – mai ales a istoriei recente!

Ne-au însoțit în acest eveniment colegii de la Liceul „Nicolae Steinhardt” din București, nivelul liceal al Școlii „Copil Dorit”, partenerii noștri de drum lung pentru multe proiecte clădite cu dragoste pentru copii.

Mulțumim dlor Horia Dumitru Ionescu și Marius Vasileanu, mulțumim TrinitasTV pentru o amintire aparte!