Din întâlnirea cu Marius Balo, copiii au aflat povestea lui tulburătoare de viață și credință. Dar și invitatul nostru a avut o experiență deosebită cu această ocazie: ”În urmă cu câteva zile m-am întâlnit cu elevii de clasa a VII-a și a VIII-a de la Colegiul Pedagogic Ortodox „Anastasia Popescu” din București. Am vorbit cu ei mai bine de o oră și am rămas profund impresionat de cât de bine au reușit acești copii să se identifice cu trăirile mele.

La un moment dat, după vreo 15-20 de minute, conexiunea dintre noi devenise atât de puternică încât m-am intimidat. Pe măsură ce le vorbeam despre experiența mea din închisoare, imaginația lor a început să intre în overdrive. Fiecare dintre ei era acolo, cu mine, în cușcă.

Simt că nu greșesc când spun că am stabilit cu acești copii, prin intermediul imaginației, cea mai puternică conexiune sufletească pe care am creat-o vreodată cu un grup de oameni. Cel mai evident semn al conexiunii era răbdarea. În particulele din aer se puteau distinge ușor, mireasma bineplăcută a răbdării și iubirii.”

Pentru a vedea filmul întâlnirii, dați click pe imaginea de mai jos: