Vă invităm la spectacolul CANDELE NESTINSE, cu piesa scrisă și regizată de Ivona Boitan, care se va juca miercuri, 16 octombrie, la ora 19.15, la Teatrul de Artă (str. Sf. Ștefan)
Acesta este, probabil, cel mai emoționant text scris pe subiectul respectiv, susținut în timp de rugăciunile celor evocați – Vasile Voiculescu, Sandu Tudor, Petre Țuțea, Dumitu Uță, Mărioara Enescu, Barbu Slătineanu, Alexandru și Șerban Mironescu și mulți alții.

”Mi-am dorit foarte mult ca în ”Candele nestinse” violența să nu fie explicită ci conținută. Fizic, ce au trăit ei în pușcăriile acelor ani este oribil, dar tortura psihică, lepădarea de credință și de tot ce vine odată cu ea, a fost adevăratul lor țel. Și acolo au eșuat comuniștii. Acesta a fost triumful, că nu i-au învins, au rămas tari în credință. Comuniștii i-au răstingnit fizic, dar ei au înviat și s-au înălțat. De asta piesa noastră, cred eu, e cu adevărat mărturisitoare și valoroasă, pentru că reușește să arate triumful luminii în marea de întuneric. ”, mărturisește Ivona Boitan.

Bilete se gasesc aici: https://www.mystage.ro/spectacole/candele-nestinse-2045?fbclid=IwAR1YIYpsL3VeyoFRJScF–AejxfLhPTUznF2GNpsoH5ejDiJECYDdaGfjTg